Langosi cu urda si branza dulce

Postat de RuxyRux in Dulciuri
11 Feb 2017 | 4266 vizualizari
Langosi cu urda si branza dulce

Fara numar, fara numar...asa se mananca :))))) garantat! :))))) Se topesc in gura aceste gogosi uriase de bune ce sunt!

Ingrediente

  • 800 gr. faina
  • 3 linguri miere
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri lapte
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de portocala
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 300 gr. urda proaspata
  • 200 gr. branza dulce
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se prepara usor, rapid si simplu...

Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute.

Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si  praful de copt.

Laptele (200 ml) se incalzeste, se infierbanta usor,  se pune vanilia, apoi se pune peste untul taiat cubulete, se adauga smantana, mierea, se amesteca, se pun ouale batute usor.

Peste faina, se pune maiaua, coaja de portocala, se adauga compozitia lichida si se framanta aluatul, apoi se unge cu ulei si se acopera cu foile de prospetime,  se pune vasul cu aluat in alt vas (lighenas) cu apa fierbinte si se lasa la cald, 35- 40 de minute.

Cand a crescut, se ia vasul din ligheanul cu apa calda. Se rup 10 bucati de aluat, cat o minge de tenis.

Umplutura: Se amesteca urda cu branza dulce cu zaharul si coaja rasa de lamaie.

Pe o suprafata usor infainata, se pune cate o bucata, cu mainile inmuiate in ulei se intinde foaia, se pune umplutura si se pliaza, apoi se da forma dorita, avand grija sa sigilam marginile. Se fac toate gogosile si se lasa pe o foaie pergament.

Gogosile se prajesc in ulei, pe ambele parti, cu grija sa nu ramana crude in mijloc (puteti testa o bucata ca sa stiti exact cat sa le lasati la prajit). Am scos fiecare bucata pe un platou cu hartie absorbanta, apoi am mutat langosii pe platoul cu zahar pudra.

O minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu urda si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Churros

Postat de Constelatialeu

Churros

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze...

Citeste continuarea

Prajitura Snikers

Postat de panacris

Prajitura Snikers

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2017, 22:33
buni buni
la 11.02.2017, 22:34
Multumesc Motanasule!
la 11.02.2017, 23:12
Cred si eu ca se topesc !!!
la 11.02.2017, 23:16
la 11.02.2017, 23:18
Mihaela draga mea draga...iti multumesc!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking