Lapte cu orez si sos de capsuni

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
31 Mai 2015 | 5211 vizualizari
Lapte cu orez si sos de capsuni

Daca tot este maine 1 iunie m-am gandit sa va aduc un desert al copilariei, un desert cu care am crescut, deloc sofisticat. Orezul cu lapte era desertul ce ne indulcea zilele petrecute la bunici. Eu l-am facut acum cu sos de capsuni, dar atunci il serveam simplu si in cantitate foarte mare.

Ingrediente

    • 100 g orez
    • 350 ml lapte
    • 25 gr indulcitor Green Sugar (sau 3-4 lingur zahar)
    • coaja rasa de lamaie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 lingurita unt
    • un praf de sare

Pentru sosul de capsuni:

  • 250 gr capsuni proaspete
  • 9 g indulcitor Green Sugar (1 lingura zahar)
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.

Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.

Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.

Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie.

Dam focul potrivit, lasam sa fiarba 5-6 minute.

Luam orezul de pe foc dupa acest timp, adaugam esenta de vanilie, untul si amestecam pana ce, acesta din urma, se topeste tot. Acoperim cu un capac pentru 15-20 de minute.

Sosul de capsuni:

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel, indepartam coditele.

Le taiem bucati potrivite, le punem intr-o cratita impreuna cu indulcitorul.

Le transferam pe foc, pasam cu lingura cateva din capsunile taiate, amestecam.

Cand incepe sa dea in clocot, punem amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.

Dam focul micut, amestecam, lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin.

Asezam in cupe laptele cu orez, sosul de capsuni si servim.

Ai mei au preferat sa il consume rece! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu orez si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Orez cu lapte si sos de capsuni

Postat de Oana

Orez cu lapte si sos de capsuni

spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2015, 18:54
un desert minunat!
la 31.05.2015, 18:57
place!
la 31.05.2015, 19:00
la 31.05.2015, 19:09
Delicios!
la 31.05.2015, 19:19
ce-mi place combinatia...

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking