Orez cu lapte si sos de capsuni

Postat de Oana in Mancare copii
13 Mai 2015 | 7866 vizualizari
Orez cu lapte si sos de capsuni

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

Ingrediente

    • orez- 100 gr
    • lapte- 400 ml
    • zahar- 3 linguri
    • coaja rasa de la o lamaie
    • scortisoara macinata- ½ lingurita
    • Pentru sos de capsuni:
    • capsuni- 300 gr
    • zahar- 2 linguri
    • anason- o steluta
    • cuisoare- 3 buc
    • scortisoara- 1 baton mic

Mod de preparare

  • spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.

  • Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.

  • Intre timp pregatiti sosul de capsuni. Puneti 200 gr de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul Hand Blenderului Breville pasati capsunile pana obtineti un piure.

  • Puneti piureul de capsuni intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.

  • Taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsuni.

  • Puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsuni deasupra.

 

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Lapte cu orez si sos de capsuni

Postat de rocsi_1612

Lapte cu orez si sos de capsuni

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2015, 11:17
ce aromat sosul cu mirodeniile alea!
la 13.05.2015, 11:19
si nu mai vorbesc cu voi....
la 13.05.2015, 11:22
la 13.05.2015, 11:24
Mamaaaaaaa ce bunatate
la 13.05.2015, 11:30
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking