Ingrediente
- 1 l lapte fiert in prealabil;
- 4 lingurite pudra de roscove;
- 1 lingurita zahar brun (sau alb).
Mod de preparare
Punem laptele in oala (de lapte) sau ceaun (in cazul meu) la foc mic.
Separat, intr-o canita amestecam pudra de roscove cu zaharul. Daca vreti, puteti renunta la zahar pentru ca laptele si praful sunt destul de dulci natural sau puteti opta pentru o lingurita de miere, care aduce organismului mai multe beneficii decat zaharul.
Cand laptele s-a infierbantat binisor, luam 2-3 linguri de lapte si le punem in canita peste prafuri. Amestecam pana la omogenizare, mai punem 2-3 linguri de lapte(amestecam din nou) si turnam compozitia peste laptele din ceaun. Mai lasam un pic pe foc sa se imprieteneasca compozitiile ,amestecand usor, apoi oprim.
Optional, se poate strecura!
Il servim simplu sau alaturi de o prajiturica, un biscuite sau cereale.
Merge foarte bine la micul dejun sau inainte de culcare si poate fi consumat fara restrictii si de copii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|