Lapte de pasare cu sos de zmeura

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Noi 2016 | 3235 vizualizari
Lapte de pasare cu sos de zmeura

Tocmai ce am muls cocosul pentru niste lapte......mai in gluma mai in serios, habar nu am de ce-i zice Lapte de pasare...dar ce conteaza, e asa delicios.....

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • sos de zmeura ( din camara proprie)

Mod de preparare

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam restul de 5 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Cand laptele este fierbinte inmuiem in lapte o lingura si apoi luam din bezea cat cuprinde intr-o lingura si asezam in laptele fierbinte bulgarasii de bezea. Ii intoarcem de pe o parte pe alta apoi ii scoatem cu ajutorul unei spumiere, ii asezam intr-un castron. Procedam asa pana  terminam toata bezeaua.  Apoi turnam din laptele fierbinte peste galbenusurile frecate, amestecam bine pana se dilueaza putin apoi rasturnam amestecul, peste laptele ramas in cratita, punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Apoi turnam peste bulgarasii de bezea. Portionam in castronele si turnam sos de zmeura peste. Mie imi place cald, dar este foarte bun si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Fursecuri ''budigai''

Postat de Constelatialeu

Desert Fursecuri ''budigai''

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a...

Citeste continuarea

Chec de cacao cu nuca

Postat de Dya

Chec de cacao cu nuca

Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 18:44
Te duci la Chefi ?)
la 08.11.2016, 18:46
Denumirea nu prea ma face sa mananc asa ceva, dar arata bine!
la 08.11.2016, 18:48
woow!
la 08.11.2016, 18:51
Andraaaaaaa! nu știi ce pierzi
la 08.11.2016, 18:54
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking