Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara

Postat de vasimur in Crap / Caras
16 Dec 2019 | 10518 vizualizari
Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara

Am cumpărat un crap viu și avea mai bine de 3 kg deși era cel mai mic din bazin. L-am curățat și l-am făcut file, lucru ce mi-a luat ceva timp. Spre surprinderea mea era plin, nu de icre cum m-aș fi așteptat, ci de lapți, cam 250 g, așa că m-am gândit să-i valorific și să-i prăjesc în făină de grâu. Crapul file l-am prăjit în făină de mălai și l-am servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar din cap, coadă și câteva bucăți mai mici am făcut o ciorbiță. Pentru a pregati Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapti de peste, faina, ulei.

Ingrediente

  • Ingrediente Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara
  • lapți de crap (eu am avut cam 250g)
  • 1 lingură de făină albă
  • 100 ml de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Cum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara

Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o oră, apoi îi scurgem de apă și îi punem la uscat pe prosoape de hârtie. Important este ca periodic să schimbăm apa în care îi spălăm, până când devine limpede!

Când s-au uscat, îi tăvălim prin făină de grâu după care îi prăjim pe ambele părți în uleiul încins în prealabil, până ce se rumenesc uniform. Scoatem lapții pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.

Eu am servit lapții cu ceapă verde și câteva roșii cherry de prin frigider, asezonat cu sare și piper, după gust și bineînțeles cu zeama de lămâie. Puteți servi însă și cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.

Incearca si reteta de Lapti de stiuca pane, super gustosi sau poti prepara o combinatie de Lapti de crap cu oua si verdeata langa care poti pregati si o Salata Primavara, foarte gustoasa si racoritoare.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plachie de crap

Postat de vasimur

Plachie de crap

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm,...

Citeste continuarea

Plachie de peste

Postat de farfuriavesela

Plachie de peste

curatam pestele de solzi il spalam bine si il saram tocam ceapa rondele  intr-o tava punem ceapa, rosiile, ardeiul gras, usturoiul, sare, piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2019, 17:45
O bunatate!
la 16.12.2019, 18:03
Buni laptii !!!
la 16.12.2019, 18:59
buni buni
la 16.12.2019, 19:45
Super buni!
la 16.12.2019, 19:56

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking