Ingrediente
- Ingrediente Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara
- lapți de crap (eu am avut cam 250g)
- 1 lingură de făină albă
- 100 ml de ulei
- sare, după gust
- piper, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare
Cum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara
Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o oră, apoi îi scurgem de apă și îi punem la uscat pe prosoape de hârtie. Important este ca periodic să schimbăm apa în care îi spălăm, până când devine limpede!
Când s-au uscat, îi tăvălim prin făină de grâu după care îi prăjim pe ambele părți în uleiul încins în prealabil, până ce se rumenesc uniform. Scoatem lapții pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Eu am servit lapții cu ceapă verde și câteva roșii cherry de prin frigider, asezonat cu sare și piper, după gust și bineînțeles cu zeama de lămâie. Puteți servi însă și cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.
Incearca si reteta de Lapti de stiuca pane, super gustosi sau poti prepara o combinatie de Lapti de crap cu oua si verdeata langa care poti pregati si o Salata Primavara, foarte gustoasa si racoritoare.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|