Lasagna crocanta cu carne de rata

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
23 Mar 2018 | 3046 vizualizari
Lasagna crocanta cu carne de rata

Ingrediente

  • 1 rata (2 kg)
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 30 grame maghiran proaspat
  • 800 grame spanac proaspat sau congelat
  • 1 bucata nucsoara
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 200 ml vin rosu (Chianti)
  • 4x400 grame rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuisoare
  • 40 grame de Parmezan
  • 400 grame foi de Lasagna
  • Pentru sos:
  • 100 grame unt
  • 100 grame faina
  • 1 litru lapte
  • 150 grame branza Taleggio + Cheddar sau cascaval
  • Pentru Pangrattato:
  • 200 grame paine mai veche
  • 4 tije de rozmarin proaspat

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se lasa la racit, apoi se indeparteaza pielea si grasimea si se adauga in vasul unui robot de bucatarie, iar carnea de pe oase se adauga intr-un bol. 

Se feliaza 2 catei de usturoi si se soteaza usor intr-o tigaie impreuna cu putina grasime de rata (ramasa in tava in care s-a gatit rata) si frunzele de maghiran. Se adauga spanacul si nucsoara si se gatesc 15 minute la foc mediu sau pana cand spanacul s-a inmuiat, iar apa s-a evaporat. Se lasa la racit. 

Se toaca ceapa marunt, impreuna cu morcovii si telina, Se adauga intr-o cratita, impreuna cu putina grasime de rata si restul de usturoi, zdrobit. Se calesc 20 de minute, la foc mediu spre mic, pana incep sa se caramelizeze. Se adauga vinul, se da focul la mare si se lasa sa fiarba cateva minute, pana cand se evapora alcoolul. Se adauga rosiile, 400 ml apa, foile de dafin, cuisoarele si carnea de rata taiata in bucati mai mici. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. La final, se adauga Parmezanul ras, sare si piper dupa gust.

Se topeste untul intr-o cratita, apoi se adauga faina. Se lasa sa se gateasca la foc mediu cateva minute, apoi se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se gateste pana devine un sos cremos. Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza, nucsoara si piper (sare daca este nevoie).

Se acopera baza unei tavi incapatoare unse cu ulei, cu spanac, apoi cu foi de lasagna, sosul rosu obtinul anterior, inca un strat de spanac, sosul alb si foi de lasagna. Se repera ordinea de inca doua ori, ultimul strat fiind de sos alb. Se presara cu Parmezan si se coace la 180 de grade Celsius 40 de minute, pana devine aurie. Se lasa la odihnit 20 de minute inainte de a fi servita.

Intre timp, se adauga painea si rozmarinul in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, apoi se prajesc in putina grasime de rata, pana devine aurii. Se presara peste lasagna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna crocanta cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de oanapl

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 16:36
Era sa zic " ce mancare banala pentru una ca tine" dar rata totusi nu e vazuta des pe mesele romanilor.
la 23.03.2018, 16:40
Trebuie sa fie foarte gustoasa!
la 23.03.2018, 17:10
la 23.03.2018, 17:30
la 23.03.2018, 18:23
uuu....ce bine arata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking