Lasagna cu anghinare

Postat de AnaDavid in Lasagna
12 Oct 2017 | 2569 vizualizari
Lasagna cu anghinare

Lasagna este un preparat foarte cunoscut, un simbol al Italiei si se poate pregati cu ingrediente pe care le avem la dispozitie, important este sa folosim sosul besamel. Se poate pregati si lasagna gustoasa de post cu legume si besamel facut cu lapte de soia, lasagna cu peste sau fructe de mare si asa mai departe. Astazi pregatim lasagna cu anghinare si chorizo, un preparat diferit si de impact, vedem reteta.

Ingrediente

  • 400 gr de paste lasagna
  • 4 anghinare proaspate sau 250 gr de anghinare la borcan
  • 500 ml sos besamel
  • 150 gr ceapa tacata marunt
  • 50 gr unt
  • 80 ml ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 150 gr carnati chorizo
  • 150 gr parmezan
  • 200 ml supa de pui sau legume
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre.

Indepărtam pielita de pe cârnați si taiem cubulete mici. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline si ceapa decojita si tocata, se prăjește la foc mediu și se adaugă bucățile de cârnați.

Adaugam anghinarele, tăiate în felii subțiri, sare și piper si gatim pentru un sfert de oră. Dacă este prea uscata, se adaugă puțină apă.

Daca folositi paste proaspate, este ok, dar daca folositi paste uscate, trebuie fierte 4-5 minute in apa clocotita cu sare.

Acum punem totul pe tava; putin unt pe tava sau daca preferiti ulei de masline, un prim strat de paste, un strat din compozitia cu cârnați și anghinare, un pic de besamel si putin parmezan.

Se acoperă cu un alt strat de paste, sos cu anghinare, besamel si parmezan si asa pana terminam toate ingredientele.

Acoperim ultimul strat cu sos bechamel, apoi se toarnă un pic de supa pe lateral, astfel încât colțurile sa nu sa arda!

Se coace timp de 20-25 minute în cuptor, la 200 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu anghinare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna

Postat de AlexTeacher

Lasagna

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare,...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de Constelatialeu

Lasagna

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2017, 16:27
Buna!
la 17.10.2017, 10:37

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking