Lasagna cu foi de clatite

Postat de BakeUpArtist in Lasagna
28 Oct 2016 | 5538 vizualizari
Lasagna cu foi de clatite

M-am gandit sa fac o lasagna ceva mai rapida, si anume cu foi de clatite. Pe langa faptul ca s-a copt mai rapid, este foarte gustoasa, se topeste in gura.

Ingrediente

Sos bolognese

  • 500 g carne tocata (eu am folosit porc);
  • 2 morcovi mari;
  • 3 cepe mari;
  • 1 lingura ulei;
  • 700 ml pasta de tomate;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apa;

Sos bechamel

  • 700 ml lapte;
  • 50 g unt;
  • 200 g faina;
  • nucsoara;
  • piper;
  • sare;

Foi de clatite

  • 4 oua;
  • 500 ml lapte;
  • sare;
  • 250 g faina;
  • mozzarella pentru asamblat;

Mod de preparare

Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;

- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;

- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;

- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;

- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;

- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;

- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;

- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;

- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;

-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;

- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;

- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;

- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;

- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.

- La servire eu am adăugat pesto;  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de simona72

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne tocata

Postat de reisnaor_2006

Lasagna cu carne tocata

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2016, 08:24
Cat de bine arată!
la 28.10.2016, 08:39
Foarte faina ideea ta! Imi place lasgna in diverse combinatii...
la 28.10.2016, 10:00
la 28.10.2016, 17:05
Da, ideea principala era sa folosesc foi moi, care se topesc in gura. Si astea sunt ideale.
la 28.10.2016, 20:01
Ce idee faina! Bravo!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking