Lasagna cu somon si spanac

Postat de cristina1985 in Lasagna
13 Iul 2018 | 5434 vizualizari
Lasagna cu somon si spanac

Ingrediente

  • 12 foi lasagna (cam 250 g)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei
  • 1 conserva rosii (400 g)
  • sare
  • piper
  • Umplutura 1:
  • 200 g spanac
  • 300 g ricotta (eu am pus branza de vaci)
  • nucsoara
  • Umplutura 2:
  • 300 g somon
  • 50 g cascaval
  • Sos:
  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g casacaval
  • 150 g mozzarella

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia  cratita de pe foc.

Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una, pentru a nu se lipi.

Spanacul se opareste in apa clocotita cu sare si apoi se trece in apa rece, pentru a-si pastra culoarea. Se toaca marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper, nucsoara.

Somonul se prajeste in ulei sau se fierbe in putina apa, cu sare si piper.

Sosul: se topeste untul, se pune faina si treptat laptele, amestecand tot timpul pana se ingroasa. Se adauga nucsoara,50 g cascaval si se amesteca pana se topeste. 

Se foloseste o tava de 32 x 20 cm, se pune toata compozitia de rosii, se asaza peste ele, primele 3 foi de lasagna. Deasupra se pune 3/4 din amestecul de spanacul cu ricotta, alte foi de lasagna, apoi somonul taiat in bucatele si 50 g cascaval ras si ultimele 3 foi. Se acopera cu restul de spanac cu ricotta,sosul de branza si se coace 20 minute. Se acopera cu felii de mozzarella si se mai coace 20 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de simona72

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 10:21
Buna trebuie sa fie!
la 16.07.2018, 11:18
la 16.07.2018, 11:58
la 16.07.2018, 14:56
Multumesc!
la 16.07.2018, 18:50
Inedita si gustoasa!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking