Ingrediente
- 1 conservă mică de roşii decojite în sos
- 200 ml sos rustic de roşii
- 400 g ciuperci champignon
Sos de brânză:
- 250g branză proaspătă de vaci Delaco
Crustă:
- 100 g mozzarella rasă fin
Extra:
- pesmet pentru tapetat tava
Mod de preparare
Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna.
În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat.
Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva consistenţă.
Potrivim gustul cu sare , piper şi oregano.
Fierbem câte 3 foi până se înmoaie şi le luam din oală fără să le rupem.
Le punem pe o farfurie.
Ciupercile le curăţăm şi le tocăm mărunt.
Le călim într-o lingură de ulei cu un căţel de usturoi zdrobit.
Ungem tava 18/24 cu ulei şi o tapetăm cu pesmet.
Punem un rand de 3 foi fierte, ungem cu cremă de brânză, punem câteva ciuperci călite şi apoi sos de roşii.
Repetăm această ordine a ingredientelor până le terminăm.
La stratul de deasupra, peste sosul de roşii presărăm parmezanul şi mozzarella.
Dăm la cuptor la 200 grade încălzire sus/jos cu ventilaţie pentru 15 minute.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|