Ingrediente
- 1/2 pachet foi de lasagne
- 150 g cascaval ras
- 1 conserva ton in ulei
- 300 g branza de vaci
- 150 g cascaval
- 2 lingurite pasta de ardei
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde tocat
- Pentru sos bechamel:
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 400 ml lapte
- sare, piper
- nucsoara
Mod de preparare
Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Pregatim apoi sosul bechamel. Topim untul pe foc mic si adaugam faina amestecand bine. Adaugam apoi treptat laptele rece si amestecam continuu. Potrivim de sare si piper si lasam pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam nucsoara proaspat rasa.
Ungem o tava (28x23 cm) cu unt si adaugam un strat de sos bechamel. Punem un rand de foi de lasagna si acoperim cu un strat uniform de ton cu branza iar apoi un strat de sos bechamel. Urmeaza inca un strat de foi si continuam cu alternarea straturilor pana epuizam toate ingredientele.
Ultimul strat va fi de foi acoperit cu un strat de sos bechamel.
Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.
Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|