Lasagna inedita

Postat de panacris in Lasagna
14 Aug 2021 | 3457 vizualizari
Lasagna inedita

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează! ;) 

Ingrediente

  • Foi de lasagna proaspete 2 bucăți,
  • Ouă 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 50 g,
  • Brânză de burduf cca. 50 g,
  • Mozzarella cca. 50 g,
  • Porumb fiert cca. 50 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 50 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 50 g,
  • Mărar 2 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Pentru sos:
  • Smântână de gătit cca. 100 g
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară după gust cca. ½ linguriță.

Mod de preparare

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper verdețuri aromatice și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pune foaia de lasagna, apoi umplutura, o nou foie de lasagna, roșiile feliate și brânza de burduf, cea de-a doua cantitate.

Ouăle se bat energic cu smântâna de gătit, se asezonează de ierburi aromatice, nucșoară, piper proaspăt măcinat, apoi se toarnă în mod egal peste lasagna.

Lasagna se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 g, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna inedita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci

Postat de simona72

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci

Pentru umplutura cu salata : se taie capatul verde al prazului, se taie in doua pe lungime si se spala prazul si printre frunze. Se toaca in felii subtiri si se pune la calit in 2-3 linguri ulei...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2021, 14:42
la 14.08.2021, 16:11
Buna!
la 14.08.2021, 16:32
Buna!
la 14.08.2021, 18:01
la 14.08.2021, 19:37

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking