Lasagne de macaroane

Postat de sufletista in Paste
15 Apr 2011 | 7086 vizualizari
Lasagne de macaroane

reteta o am de pe site lui laura.am modificat dupa gustul nostru

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 800 g rosii in cutii
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita busuoic
  • 1 lingurita cimbru 
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • Sos bechamel
  • 650 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe plic.

Se curata ceapa,usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie marunt. Se lasa sa se scurga conservele de rosii. Rosiiile se taie bucati. Se spala si se taie patrunjelul. Se caleste totul timp de 10 min la foc moale

Se adauga carnea si se prajeste, amestecand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga rosiile si 1/2 din sucul de rosii, 125 ml de vin, busuiocul, cimbrul tocat si se lasa sa fiarba 15 min la foc moale.

Sos bechamel-se topeste untul intr-o cratita se adauga faina si se caleste. Se toarna apoi laptele si smantana, sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca 10 min, amestecand continuu, apoi se adauga sare, piper, nucsoara.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade

MONTARE-se unge cu jumatate de sos bechamel fundul unei tavi termorezistente. Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane pe lung si se repartizeaza deasupra sosul de carne si se acopera cu restul de macaroane. Se toarna deasupra restul de sos bechamel, se rad 100 g cascaval si se repartizeaza uniform deasupra lasagnei.

Se coace la cuptor timp de 30 min, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de macaroane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliolini cu dovlecei si praz

Postat de simona72

Tagliolini cu dovlecei si praz

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2011, 11:55
vreauuuuuuuuuu
de azi dimineata tot mananc de la voi ,am scapat nu tre sa mai fac mancare
la 15.04.2011, 12:15
mihaela e bine ca nu mai faci paguba acasa
la 15.04.2011, 12:23
imi place
la 15.04.2011, 12:42
la 15.04.2011, 13:19
Arata bine

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking