Laste cu ulei de seminte de dovleac

Postat de Meea in Paste
22 Apr 2016 | 4792 vizualizari
Laste cu ulei de seminte de dovleac

 Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint. Reteta de astazi nu face parte din categoria "retete usoare pentru stomac",insa promit sa revin dupa Paste cu una! :)
        Laste,sau cum le spunea bunica mea-surcele! Este mancarea mea preferata din copilarie,ok a mea si a tatalui meu! Cand mergeam la tara,la bunica, ma astepta intotdeauna cu o tigaie de cartofi prajiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atat de gustoase! Poate ca nu pare,sincer denumirea de "ulei de seminte de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine,nu sunt fan dovleacului. TOTUSI, acest ulei m-a dat pe spate in combinatie cu lastele
-KSSS

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1kg faina (sa iasa masa bogata!:)) )
  • 3 oua
  • apa calduta
  • sare
  • ulei de seminte de dovleac

Mod de preparare

    Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul lasat din mijlocul fainii punem cele 3 oua batute si putina sare.

   Amestecam usor faina cu ouale,adaugand treptat si apa calduta. Adaugam cate putin,pana ce compozitia se leaga si avem un aluat (mai adaugati si faina la nevoie). Aluatul il impartim in 4 si intindem pe rand fiecare bila in foaie subtire.

  Taiem apoi laste si mai mari si mai mici,si mai late si mai inguste ahaha:)). Deci,taiem lastele in functie de rabdare,in fasii lungi.

   Lastele le intindem pe o foaie maare si le lasam la uscat peste noapte (daca sunteti nerabdatori,ca mine,le lasam la uscat macar 2-3 ore).
        Punem apa la fiert impreuna cu o lingura cu sare si cand fierbe adaugam lastele si le lasam la fiert. Le scurgem de apa si le intindem pe masa sa se usuce bine de apa ramasa.

    Si, insfarsit,le servim alaturi de uleiul de seminte de dovleac si putina sare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Laste cu ulei de seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stelute cu pasta de tomate

Postat de Pungasa_Rogue

Stelute cu pasta de tomate

Se pun apa si sarea intr-o craticioara la foc si cand clocotesc se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se acopera cu un capac, dupa ce a fost stins focul. Usturoiul...

Citeste continuarea

Salata rece de paste

Postat de gurita_ta2005

Salata rece de paste

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,la foc mic.Se lasa timpul scris pe cutie sau punga in functie de pastele folosite. Salata se spala bine si se taie fasii,o punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2016, 20:16
Vin sa gust
la 22.04.2016, 20:19
la 22.04.2016, 21:20
la 22.04.2016, 21:20
la 22.04.2016, 21:30
Ador uleiul de dovleac!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking