Ingrediente
1 pumn plin de paste penne
- 1 fir ceapa verde
- ½ ardei iute
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei din conserva cu sardine
- 5 fileuri sardine in ulei
- pentru decor:
- frunze de patrunjel
- file de somon afumat
- rosii uscate in ulei
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt.
Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa, ardeiul iute si se caleste 1 minut. Se adauga usturoiul tocat si sardinele taiate marunt din cutit, se amesteca si se lasa pe foc inca1 minut. Se adauga 1 polonic de apa fierbinte in care fierb pastele, se lasa sa fiarba toate 2-3 minute. Se adauga la sosul format pennele fierte si strecurate si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute, pana pastele au absorbit putin din sos. Se pun pastele pe o farfurie, se adauga ceapa verde taiata rondele, frunze proaspete de patrunjel, rosii uscate in ulei si cateva fileuri mici de somon afumat. Se servesc pastele imediat. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|