Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de Ina75 in Slow Cooker
8 Sep 2015 | 7238 vizualizari

Lecso este o tocanita de legume ungureasca, un fel de mancarica de ardei cu ceapa si rosii. Aduce cumva cu ghiveciul de legume, doar ca are multa ceapa, nu chiar toate legumele pamantului adunate si mai putin sos. Gatita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital tocana de ardei se face incet, iar legumele isi pastreaza mai multe vitamine, fiind o mancare usoara, fie ca e pranz sau cina. Simplu, gustos si sanatos! Ce poti sa-ti mai doresti? 

Ingrediente

  • 700 g de ardei colorati si de diverse tipuri (gras, kapia,...) spalati si curatati de seminte
  • 5 rosii mari, curatate de coaja
  • 2 cepe mari, curatate si spalate
  • o ceapa rosie, curatata si spalata
  • 2 linguri cu ulei
  • 6-8 catei de usturoi, curatati si spalati
  • o jumatate de legatura de patrunjel, spalat
  • 2 linguri cu paprika afumata (iute sau dulce)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete.

Punem uleiul in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l. Adaugam feliile de ceapa galbena si rosie, bucatile de ardeii, cubulete de rosii si usturoiul. Condimentam cu paprika afumata, sare si piper macinat si amestecam bine.

Asezam vasul ceramic in aparatul de gatit Crock-Pot, il acoperim cu capac si punem slow cooker-ul in priza. Setam modul de temperatura high (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 5 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute).

Intre timp tocam marunt patrunjelul.

Aparatul se va opri singur dupa scurgerea timpului de gatire setat si va trece in modul „pastrare la cald”. Ridicam capacul, gustam si presaram deasupra patrunjelul tocat.

Servim cu paine calda simpla sau ca si garnitura langa friptura.

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Porc cu smantana si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de mitinita

Porc cu smantana si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Se caleste ceapa cu o lingura de ulei. Deasupra se adauga bucatile de carne. Se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti. Se adauga ciupercile. In...

Citeste continuarea

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Postat de xana

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2015, 14:28
O tocanita minunata!
la 08.09.2015, 14:30
Tare buna e!
la 08.09.2015, 14:34
buna buna
la 08.09.2015, 14:41
la 08.09.2015, 14:42
Masa e pregatita!!!!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking