Ingrediente
- 700 g de ardei colorati si de diverse tipuri (gras, kapia,...) spalati si curatati de seminte
- 5 rosii mari, curatate de coaja
- 2 cepe mari, curatate si spalate
- o ceapa rosie, curatata si spalata
- 2 linguri cu ulei
- 6-8 catei de usturoi, curatati si spalati
- o jumatate de legatura de patrunjel, spalat
- 2 linguri cu paprika afumata (iute sau dulce)
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete.
Punem uleiul in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l. Adaugam feliile de ceapa galbena si rosie, bucatile de ardeii, cubulete de rosii si usturoiul. Condimentam cu paprika afumata, sare si piper macinat si amestecam bine.
Asezam vasul ceramic in aparatul de gatit Crock-Pot, il acoperim cu capac si punem slow cooker-ul in priza. Setam modul de temperatura high (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 5 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute).
Intre timp tocam marunt patrunjelul.
Aparatul se va opri singur dupa scurgerea timpului de gatire setat si va trece in modul „pastrare la cald”. Ridicam capacul, gustam si presaram deasupra patrunjelul tocat.
Servim cu paine calda simpla sau ca si garnitura langa friptura.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|