Legume gratinate provensale

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
20 Feb 2017 | 2930 vizualizari
Legume gratinate provensale

Ingrediente

  • 2 vinete subtiri
  • 2 dovlecei tineri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 5 rosii bine coapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ardei
  • nucsoara
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni.

Intre timp, oparesti rosiile, le clatesti cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care le tai felii. Ardeiul il tai fasii subtiri, iar vinetele si dovleceii le tai rondele subtiri. Rondelele de vinete si dovlecei le rumenesti, intr-o tigaie de teflon, fara ulei / pe un gratar, pana se inmoaie putin, apoi le iei de pe foc.

Asezi feliile de vinete, dovlecei, rosii si fasii de ardei peste ceapa si usturoiul din vasul termorezistent, adaugand nucsoara, cimbru, sare si piper dupa gust. Stropesti cu ulei de masline, acoperi cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, pentru circa 30 de minute. Scoti folia, presari cascaval ras si mai lasi la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate provensale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifteluţe din linte roşie

Postat de simonacallas

Chifteluţe din linte roşie

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de andaoana

Tarta cu dovlecei

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 15:35
la 20.02.2017, 15:36
la 20.02.2017, 15:40
la 20.02.2017, 15:46
Bun,bun!
la 20.02.2017, 18:48
Buneeee...dar la vara, cu legume de-ale noastre!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking