Legume la cuptor cu crocant de paine

Postat de amalia01 in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2013 | 4406 vizualizari
Legume la cuptor cu crocant de paine

O reteta miamiii,pe care de cand am vazut-o,mi-am dorit sa o prepar...cu imbunatatirile de rigoare!

Ingrediente

  • Pentru garnitura:
  • - Dovlecel -2 buc
  • - Ciuperci champignon – 10 buc
  • - Morcovi fierti – 10 buc
  • - Broccoli fiert-400 g
  • - Mozzarella – 400 g
  • - Porumb boabe din conserva – o mana
  • - Ulei de masline – 3 linguri
  • Pentru crocant:
  • - Paine prajita – 3 felii
  • - Galbiori uscati – 1 lingura
  • - Patrunjel verde – 5 fire

Mod de preparare

Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici;

Taiem mozzarella felii subtiri;

Spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare;

Curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute;

Broccoli il  desfacem buchetele mici;

Ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu crocant, astfel incat sa formeze un strat subtire; aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava;

Turnam desupra restul de crocant ,presaram boabele de porumb si stropim usor cu ulei;

Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu crocant de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rapid

Postat de Adrian2016

Aperitiv rapid

      Fiecare felie de franzela am uns-o pe o parte cu unt si am asezat-o pe hartia de copt cu care am tapetat tava cuptorului.Deasupra am uns felia de paine cu crema de...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute mioritice

Postat de Zamfira

Ciuperci umplute mioritice

Curatam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 08:24
Ce faina e ,parca e o pictura ,pacat sa o mananci e prea faina !!!
la 10.02.2013, 08:24
la 10.02.2013, 09:53
si gustoasa...
la 10.02.2013, 10:03
asta tre' sa fie tare buna...
la 10.02.2013, 12:04

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking