Ingrediente
- Pentru garnitura:
- - Dovlecel -2 buc
- - Ciuperci champignon – 10 buc
- - Morcovi fierti – 10 buc
- - Broccoli fiert-400 g
- - Mozzarella – 400 g
- - Porumb boabe din conserva – o mana
- - Ulei de masline – 3 linguri
- Pentru crocant:
- - Paine prajita – 3 felii
- - Galbiori uscati – 1 lingura
- - Patrunjel verde – 5 fire
Mod de preparare
Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici;
Taiem mozzarella felii subtiri;
Spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare;
Curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute;
Broccoli il desfacem buchetele mici;
Ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu crocant, astfel incat sa formeze un strat subtire; aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava;
Turnam desupra restul de crocant ,presaram boabele de porumb si stropim usor cu ulei;
Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu crocant de paine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|