Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post

Postat de gaby_d in Mancaruri de legume
4 Aug 2024 | 1389 vizualizari
Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post

O reteta atat de simpla si accesibila si atat de potrivita in zilele de post, dar nu numai! Pentru a pregati aceste Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post, sunt necesare ingredientele urmatoare: cartofi, ardei gras, sfecla, ceapa, morcovi, rosii si condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post
  • cartofi
  • ardei gras rosu - sau si mai bun, ardei capia
  • sfecla rosie
  • ceapa uscata
  • morcov
  • rosii cherry
  • sare
  • piper
  • pudra de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare

Cum se prepara Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.

Toate legumele se spala bine. Cele cu coaja si cotor se curata, apoi se portioneaza.

Cartofii se taie in 4-6 bucati, ardeii si morcovii fasii, sfecla felii, ceapa in 4/6.

Se pun legumele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se stropesc cu 30 ml ulei, se presara, dupa gust, sare, putin piper, pudra de usturoi.

Se introduce tava in cuptor si se coc legumele pentru 30 minute, pornind ventilatia.

Puteti coace si la 180 grade C, aprox 40-45 minute sau pana cand cartofii prind culoare.

Serviti fie simpi, cu mujdei de usturoi, salata, sau cu nimic :)) fie alaturi de carne.

Incearca si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura foarte gustoasa sau reteta de Cartofi Hasselback.

Iti recomandam si reteta de Cartofi Wedges la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor - Reteta simpla si gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Postat de Bucataras

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Iata cum se prepara Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci: Spală și taie conopida în bucăți mici. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare...

Citeste continuarea

Varza dulce cu carnati

Postat de Alepaty

Varza dulce cu carnati

Varza se taie fideluta. Se pune un praf de sare,se amesteca si se lasa deoparte. Separat,ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, se adauga boia,se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2024, 20:59
la 04.08.2024, 21:22
Si noua ne plac tare mult
la 05.08.2024, 00:57
la 05.08.2024, 11:01
Foarte bune și sănătoase (și de post!)...
la 05.08.2024, 12:44

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking