Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1 rosie
- 2 ardei: rosu si verde
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- Sare
- piper
- Dressing:
- ulei
- otet
- sare
- piper
- sos Worcestershire
- suc de portocale
- Décor:
- praz si verdeturi
Mod de preparare
Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le sa se friga. Taiati rondele mai groase, daca sunt prea subtiri, se vor arde repede.
Dupa frigere, se scot si se pun intr-un castron, iar noi ne apucam de prepararea dressingului, la 1 lingura de ulei - 3 linguri de otet, dar gustati, deoarece este in functie de gustul dumneavoastra, mai acid sau nu, adaugati juice de portocale, sosul Worcestershire, usturoiul pisat bine, sare, piper, cimbru sau alte verdeturi care va plac si marinati legumele. Aranjam si decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana (mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.
Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:
www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org
Pofta buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com, www.transilvaniahostel.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|