Legume la gratar

Postat de nico15 in Vegan / Raw vegan
22 Mai 2017 | 5602 vizualizari
Legume la gratar

Niciodata nu mi-au placut legumele, cand eram copil, este cert acest fapt, dar cu trecerea timpului am inceput sa le descopar gustul minunat, iar acum legumele la gratar sunt garnitura mea preferata.

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 rosie
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Sare
  • piper
  • Dressing:
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • sos Worcestershire
  • suc de portocale
  • Décor:
  • praz si verdeturi

Mod de preparare

Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si adaugam legumele, lasandu-le sa se friga. Taiati rondele mai groase, daca sunt prea subtiri, se vor arde repede.
Dupa frigere, se scot si se pun intr-un castron, iar noi ne apucam de prepararea dressingului, la 1 lingura de ulei - 3 linguri de otet, dar gustati, deoarece este in functie de gustul dumneavoastra, mai acid sau nu, adaugati juice de portocale, sosul Worcestershire, usturoiul pisat bine, sare, piper, cimbru sau alte verdeturi care va plac si marinati legumele. Aranjam si decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, deoarece am acceptat provocarea lor privind hrana (mancarea) sanatoasa. Este bine ca sa ne unim eforturile pentru a consuma produse de calitate ecologica si de a consuma responsabil.

Scopul acestei campanii este de a pune în evidență alternativele la sistemul industrial intensiv curent, precum agricultura ecologică, locală, sănătoasă atât pentru consumator, cât și pentru economie. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatoarele link-uri:

www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org
  Pofta buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com, www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Postat de mirela0911

Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se...

Citeste continuarea

Salata de dovlecei la gratar cu branza de capra

Postat de katty

Salata de dovlecei la gratar cu branza de capra

Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2017, 09:52
la 23.05.2017, 13:36
la 23.05.2017, 20:41

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking