Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Postat de merisor67 in Mancaruri de legume
1 Aug 2018 | 3277 vizualizari
Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult îmi plac!

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei multicolori
  • 1 crenguță roșii cherry
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 400 ml smântână dulce de gătit
  • 200 g brânză cremoasă cu verdețuri
  • 200 g gorgonzola picantă
  • 250 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • piper alb, măcinat
  • nucșoară
  • sare
  • frunze proaspete de busuioc
  • crutoane pentru servit

Mod de preparare

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.

Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Curățăm ardeii și îi tăiem în patru părți, apoi fiecare parte o tăiem pe jumătate, să fie cât de cât de mărimea rondelelor de dovlecei.

Încingem grillul, așezăm legumele pe el, câte încap și le lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc ușor, dar urmărim să nu se pătrundă prea mult.

Pentru sos, punem untul și uleiul la încins și călim ceapa împreună cu ciupercile bine scurse.

Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust, apoi le trecem prin blender.

Aducem smântâna la punctul de fierbere, apoi desfacem brânzeturile în ea, omogenizând bine compoziția și adăugăm ciupercile și ceapa trecute prin blender.

Punem din nou vasul la foc mic și asezonăm sosul cu sare, piper și nucșoară, după gust, precum și cu frunze proaspete de busuioc, rupte mărunt și usturoi răzuit.

Lăsăm sosul să fiarbă pentru un clocot maxim două, nu mai mult.

Servim aceste legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, atât calde, cât și reci, sunt bune în ambele variante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Postat de diaconta

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Vânata am taiat-o  felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...

Citeste continuarea

Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

Postat de panacris

Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2018, 18:38
Foarte bune!
la 01.08.2018, 18:42
Mă alătur în grupul degustătorilor!
la 01.08.2018, 18:43
Cris, trage scaunul aproape!
la 01.08.2018, 18:44
Andra
la 01.08.2018, 18:44
Usor si bun!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking