Legume soté la tigaie

Postat de momo121 in Mancaruri de legume
11 Iul 2017 | 6264 vizualizari
Legume soté la tigaie

Aceste legume sunt foarte gustoase si pline de arome; sanatoase si perfecte pentru vara!

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel verde
  • 1 vanata
  • sos de soia dupa gust
  • 1 cubulet de unt
  • seminte de susan pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.

        Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar cand acesta s-a topit, punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate).

         Prima data, punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus.
         Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final, adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute, amestecand din cand in cand pentru a impiedica arderea.
         Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate", adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia.
         Mai lasam circa un minut pentru ca sosul sa ajunga la tempertura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.
          Noi le-am servit cu pulpe de pui fierte cu legume, sare si piper boabe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume soté la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei la cuptor

Postat de andaoana

Dovlecei la cuptor

Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu...

Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 17:31
Bune legumele gătite de tine!
la 11.07.2017, 17:38
Bune!
la 11.07.2017, 17:42
Multumesc!
la 11.07.2017, 19:05
la 11.07.2017, 21:10

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking