Lemon Drizzle Cake

Postat de andaoana in Prajituri
13 Mai 2014 | 5134 vizualizari
Lemon Drizzle Cake

Este o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta –“Carte Regala de Bucate “. Merita incercata

Ingrediente

  • Blat :
  • 225 gr unt la temperature camerei
  • 200 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4oua
  • praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 linguri mac
  • Siropul:
  • sucul de la 2 lamai
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.

Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .

Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul , amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine .

Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara  ( eu am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie turnam compozitia .

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min , inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.

Pana cand se coace prajitura pregatim siropul:  Punem pe foc mic o cratita cu apa , zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte .

Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul .

Lasati sa se raceasca in tava .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Drizzle Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lemon drizzle cake

Postat de Xandrinne

Lemon drizzle cake

Preparare Lemon drizzle cake Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare.   Am adaugat coaja rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 09:56
la 13.05.2014, 10:00
la 13.05.2014, 10:07
la 13.05.2014, 10:29
E fain , dar mie mi s-a parut cam multa zeama de la cele 2 lamai ... si l-am copt si-n tava de silicon si s-a cam rascracanat

la 13.05.2014, 10:29
multumesc

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking