Lemon polenta cake

Postat de LUK in Prajituri
25 Mar 2011 | 6297 vizualizari
Lemon polenta cake

by Nigella Lawson

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200gr zahar
  • 125 gr zahar pudra
  • 200 gr alune(eu am folosit nuca macinata)
  • 100gr faina de porumb
  • 200gr unt
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 2 lamai(sucul si coaja rasa)
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul(200gr) pana se omogenizeaza bine. Amestecam nuca impreuna cu coaja de lamaie si praful de copt. Punem putin cate putin din nuca in unt, amestecam si punem rand pe rand, alternativ cu nuca si ouale intregi. Amestecam bine(va rezulta o compozitie destul de solida). Ungem o tava de tort cu pereti detasabili cu unt(recomand sa puneti si hartie de copt pt ca mie mi s-a rupt cand am vrut sa o mut pe alt platou..adica sa o rastorn) .Intindem uniform compozitia in tava si coacem la cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 45 de minute(cand e gata se va desprinde de pe margini..puteti incerca si cu o scobitoare,daca intepati blatul si iese curat inseamna ca e copt)...Cand e copt scoatem,detasam peretii si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, preparam siropul. Punem sucul de lamaie pe foc mic impreuna cu zaharul, cand s-a topit zaharul luam de pe foc.

Intepam din loc in loc blatul cu o scobitoare si turnam siropul  caldut peste blat, pe toata suprafata. Lasam sa se raceasca complet si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon polenta cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Desert rasturnica cu caise

Postat de MotanLaOale

Desert rasturnica cu caise

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 23:59
ce bine arata
la 26.03.2011, 00:25
la 26.03.2011, 02:24
la 26.03.2011, 07:47
Interesanta reteta!
la 26.03.2011, 07:54

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking