Ingrediente
- 500 grame de cartofi albi, decojiți, tăiați în cuburi egale
- 3 crenguțe cimbru proaspăt
- 25 grame unt la temperatura camerei
- 2 linguri creme fraiche la temperatura camerei
- 1 lingură chives tocat fin
- 2 ouă
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură parmezan ras
- 5 frunze busuioc
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 linguriță muguri de pin
- 2 linguri făină
- sare/piper
- ulei pentru prăjit
- salată pentru servit
Mod de preparare
Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au consistența unui piure ferm.
Într-o tavă, se întinde piureul obținut anterior în foaie subțire de 1/2 cm și se refrigerează minim 20 de minute.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează pesmetul cu parmezanul, frunzele de busuioc, uleiul de măsline și mugurii de pin, apoi se așează într-o farfurie nu foarte adâncă.
Ouăle se bat ca pentru omletă cu puțină sare și 10 linguri de apă.
Făina se așează într-o farfurie nu foarte adâncă.
Se scoate tava cu piure de la frigider și cu ajutorul unui inel din inox sau cu un pahar se taie cerculețe care se dau apoi prin făină, ou, mixul de pesmet și apoi din nou prin ou și prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe prosoape de hârtie.
Se servesc cu salată și sos, după preferințe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Letke reinventat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|