Ingrediente
- 4 lamai bio (coaja )
- 250 ml palinca 70 grade sau alcool
- 400 ml apa
- 250 gr zahar
Mod de preparare
Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba.
Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele.
Punem capacul si le punem intr-un loc racoros.
Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam putin.
Le tinem la macerat cel putin 10 zile, insa cu cat le vom tine mai mult gustul va fi mai intens.
Eu le-am tinut cam 20 de zile.
Dupa ce a trecut perioada punem intr-o craticioara apa cu zaharul si le dam cateva clocote. Racim siropul apoi turnam peste el cojile de lamai cu palinca. Lasam la infuzat 15 minute, apoi trecem prin sita lichiorul.
Nu, nu va bucurati, caci inca nu este bun de baut. Puneti limoncello intr-o sticla care se inchide etans si uitati de ea inca vreo 10 zile.
Acum e timpul sa savurati o portie de Limoncello. Il puteti bea ca aperitiv sau ca digestiv dupa masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de casa Limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|