Lichior de menta

Postat de Ina in Bauturi
13 Ian 2014 | 25419 vizualizari
Lichior de menta

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Cristinei ( Panacris :-* ) . *** Este cel mai bun lichior posibil si nu cred ca spun asta doar pentru ca-i facut de mine :P :))))

Ingrediente

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 1 litru alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • 600 g de zahar
  • 300 ml apa
  • 6-8 bucăți de cuisoare

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat , apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane , pentru a putea scoate frunzele cu usurinta, cand extractul este gata )

Adaugam alcool peste frunzele de menta, apasand cu o lingura, pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Acoperim recipientele  și le lasam la macerat, la soare cca. 1-2 săptămâni, timp in care lichidul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Apa cu zaharul se pun la fiert, preparand un sirop de zahăr in care adaugam si cateva cuisoare ( 6-8 bucati ) . Peste acest sirop turnam extractul de menta strecurat , agitam totul bine si punem  lichiorul astfel obtinut în sticle  pe care le capsam si le pastram in camara/ beci/frigider.

Este o bautura excelenta, pe care eu o consider chiar ELIXIR  :X 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lichior de menta

Postat de katty

Lichior de menta

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2014, 21:17
nu e prea tare? )
la 13.01.2014, 21:17
nuuuuu ))
la 13.01.2014, 21:17
Pe asta o trec la favorite, poate fac si eu la vara
la 13.01.2014, 21:17
un paharel as servi si eu
la 13.01.2014, 21:18
Mai, siropul atenueaza din tarie. Si nu-i lichior sa bei cu sticla. Un paharel ajunge )

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking