Lichior de portocale
Postat de RODIMUR in Bauturi 16 Mar 2018 | 8167 vizualizari
Una din amintirile din copilărie este cu un recipient interesant în care coji de portocale strălucitoare, tăiate mărunt, stăteau la macerat în alcool, pentru a se transforma în lichior.
Când am început să mă gândesc la prepararea băuturilor dulci acasă, din ingrediente naturale, mi-am amintit de această imagine și am căutat o rețetă de lichior de portocale care să-mi convină. Dar mi-a fost foarte greu, pentru că majoritatea rețetelor erau asemeni imaginii din copilărie, iar eu voiam să valorific și pulpa fructului. Mă gândeam că uleiurile volatile din coaja de portocale erau prea puternice pentru gustul meu.
În alte rețete, portocala trebuie să stea atârnată deasupra alcoolului, într-o sticlă închisă ermetic și după o anumită perioadă de timp, se formează lichiorul. Greu de acceptat.
Când în sfârșit am găsit o rețetă franceză, în care se valorifică nu numai coaja, ci și sucul de portocală, am fost bucuroasă, dar a intervenit dificultatea procurării alcoolului specific, de calitate.
În cele din urmă, odată preparat, lichiorul a stat la macerat, în diferite etape, o lună și jumătate, iar acum vă pot prezenta acest nou preparat din seria: "prea multe portocale în casă!"
Din ingredientele de mai jos am făcut 750 ml de lichior de portocale.
Inapoi la reteta
|