Limonada cu pepene galben
Postat de Adi_Caradeanu
Decojiti pepenele si lamaia, apoi taiati-le in cubulete Introduceti ingredientele in blender, eu am folosit Oster Reversible cu programul cocktail...
Citeste continuareaÎntâmplarea face să postez această rețetă chiar în ziua în care bucătărașii (bucataras.ro) sărbătoresc 9 ani de victorii culinare pe net. La mulți ani, tuturor și primiți un păhărel aniversar de lichior-cremă de ciocolată, exact ce trebuie acum, când afară e rece și colindele se aud pe la uși...! Îmi plac lichiorurile (pentru că sunt dulci și puțin alcoolizate!) așa că din când în când mai prepar câte unul, pentru că vreau să fie cât mai natural posibil, fără coloranți, conservanți, îndulcitori sintetici și alte E-uri despre care știm că nu sunt prea bune. Mai întâi am vrut să fac un lichior de cafea, dar pentru că sunt cardiacă, am renunțat. Până la urmă am făcut un lichior-cremă de ciocolată, căruia puțin îi mai lipsește ca să fie asemeni lichiorului irlandez. Și tot acum am la macerat de o lună, un alt tip de lichior... Pentru a face acest lichior-cremă, am citit mai multe rețete de pe net și am cam luat ce mi-a plăcut din fiecare. Ceea ce vă sfătuiesc și pe voi, dacă vă încumetați la așa ceva...! N-am vrut să fac un lichior doar de cacao, ci unul de ciocolată. Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o porție de 1,25 l de lichior-cremă de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparareCiocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să nu se ardă. Se face o cafea tare din 2 lingurițe încărcate de cafea și 1-2 lingurițe de zahăr. Se lasă cafeaua la răcit. Când ciocolata s-a topit, se adaugă laptele rece (1 pahar de 100 ml) și se lasă compoziția să se răcească. Mai târziu se adaugă pe rând celelalte ingrediente (cafeaua rece, mierea, smântâna și alcoolul). Se amestecă bine ingredientele pentru omogenizare și apoi se toarnă compoziția într-o sticlă închisă ermetic, care trebuie agitată de câteva ori. Se depozitează sticla la frigider și lichiorul-cremă poate fi servit după o macerare de cel puțin o săptămână. Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|
Postat de Adi_Caradeanu
Decojiti pepenele si lamaia, apoi taiati-le in cubulete Introduceti ingredientele in blender, eu am folosit Oster Reversible cu programul cocktail...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|