Ingrediente
- 675 gr. faina
- 3 galbenusuri
- 3 linguri pline de smantana
- 200 ml lapte dulce
- 6 linguri lapte condensat( jumatate de cutie de 300 ml)
- 1 plic si jumatate de drojdie
- vanilie
- un praf de sare
- 100 gr. unt
Crema:
- 10 linguri pline smantana grasa( la temperatura camerei)
- 6 linguri lapte condensat
- 3 galbenusuri
- 2 linguri gris
- vanilie
- 5 pere sau 6 de toamna moi zemoase.
- 1 ou mare batut pentru glazura
Mod de preparare
Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi.
Am cernut faina, am pus drojdia in mijloc, galbenusurile pe margine si praful de sare.
Intr-un ibric larg am pus laptele, in el am topit untul, am pus smantana si laptele condensat, apoi vanilia. Lichidul trebuie sa fie cald nu fierbinte.
Turnam compozitia lichida si framantam aluatul timp de zece minute, apoi il acoperim si-l lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Am tapetat tava de cuptor cu foaie de copt.
Aluatul l-am intins cat am putut de mult la dimensiunea tavii ( pe o foaie pergament)si l-am asezat in tava.
Compozitia se prepara usor amestecand ingredientele. Am intins umplutura pe foaia de aluat si am pus deasupra perele feliate. Cu o pensula glazuram peste tot cu un ou bine batut.
Am copt lichiul la 170 grade pana s-a rumenit...aveti grija si nu-l lasati prea mult deoarece daca se arde se poate intari baza.
Daca va place scortisoara in combinatie cu perele puneti deasupra inainte de cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu smantana si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|