Limba cu masline si castraveti acri

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
11 Ian 2015 | 7684 vizualizari
Limba cu masline si castraveti acri

Mie-mi place limba cu masline, Costel adora mancarea de castraveti acri cu carne de porc. Combinand cele doua mancaruri, am impacat si capra si varza :))

Ingrediente

  • 3 limbi de porc ,
  • 500 g castraveti in otet ( mici, de maxim de 8-9 cm. )
  • 200 gr. masline negre,
  • 3 cepe,
  • 1 ardei gras
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 1 lingura faina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 pahar vin alb,
  • condimente ardelenesti SanoVita ( fara sare si conservanti )
  • piper,
  • sare,

Mod de preparare

Tinem limbile de porc in apa rece  pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.

Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.

Portionam limba in fasii mici pe care le punem din nou la fiert, spumandu-se la nevoie.

Spalam ceapa si ardeiul gras, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam faina , amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.  Turnam cei 200 ml suc de rosii si omogenizam sosul. Stingem cu zeama in care a fiert limba, dupa care adaugam si bucatile de limba, vinul, condimentele si foile de dafin .

Continuam cu maslinele si castravetii  intregi. Lasam sa mai fiarba 5-10 minute , dupa care putem opri focul. 

Este o mancare foarte buna calda, dar si rece ( nu se sleieste, nu este grea pentru stomac si fiere) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de Valentin68

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...

Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Postat de caroline

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Feliile de piept de pui le spalam si le stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie.  Daca sunt prea groase le batem putin pentru a le subtia. Astfel se vor rula mai usor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 18:11
A mai lasat Costel ceva?
la 11.01.2015, 18:13
Cristina, la vremea respectiva n-a lasat, ca reteta e cam expirata )) D'asta-i place
la 11.01.2015, 18:14
Pt munca depusa! Nu mananc asa ceva!
la 11.01.2015, 18:14
Da,da impacata si capra dar si varza)
la 11.01.2015, 18:15
Ce idee bună ai avuuuut!Am și eu o limbă in conge Mâncare adevărată!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking