Ingrediente
- 3 limbi de porc ,
- 500 g castraveti in otet ( mici, de maxim de 8-9 cm. )
- 200 gr. masline negre,
- 3 cepe,
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei,
- 200 ml suc de rosii,
- 1 lingura faina,
- 2 foi de dafin,
- 1 pahar vin alb,
- condimente ardelenesti SanoVita ( fara sare si conservanti )
- piper,
- sare,
Mod de preparare
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.
Portionam limba in fasii mici pe care le punem din nou la fiert, spumandu-se la nevoie.
Spalam ceapa si ardeiul gras, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam faina , amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Turnam cei 200 ml suc de rosii si omogenizam sosul. Stingem cu zeama in care a fiert limba, dupa care adaugam si bucatile de limba, vinul, condimentele si foile de dafin .
Continuam cu maslinele si castravetii intregi. Lasam sa mai fiarba 5-10 minute , dupa care putem opri focul.
Este o mancare foarte buna calda, dar si rece ( nu se sleieste, nu este grea pentru stomac si fiere) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|