Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și opțional, câteva picături de zeamă de lămâie.
Se curăță usturoiul, se spală și se taie cât mai fin. Se adaugă usturoi și piper, după gust, în maioneză și apoi se încorporează smântâna. Se lasă maioneza picantă în așteptare, ca să se întrepătrundă savorile.
Vinetele se spală, se taie capetele și apoi se feliază de-a lungul, cât mai subțire, ca să se pătrundă ușor la prăjit (dar să nu fie mai subțiri de 4 mm grosime).
Feliile de vinete se pun pe farfurii și se sărează, pe ambele fețe, ca să lase apa. După 10-15 minute, se șterg feliile de vinete cu hârtie absorbantă și se prăjesc la foc mic, în tigaie (unsă foarte puțin cu ulei, numai dacă este nevoie).
Feliile prăjite de vinete se lasă să se răcorească și între timp se pregătesc feliuțele de roșii și verdeața (pătrunjel, sau busuioc).
Când feliuțele de vinete s-au răcit, se ung cu maioneza picantă, se adaugă, la un capăt, frunzele de pătrunjel/busuioc și feliuța de roșie. Se rulează lejer cu roșia și verdeața la interior, având grijă ca acestea să fie vizibile. Odată rulate, aperitivele se pun pe un platou, unde se mai pot pune, dacă a mai rămas, maioneza picantă și feliuțele de roșii.