Limoncello

Postat de RODIMUR in Bauturi
31 Oct 2017 | 7421 vizualizari
Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la produsele lor, au pretenția că doar lichiorul făcut cu lămâi din acea zonă este limoncello, iar cel produs în alte zone ale Italiei se numește "limoncino", sau "limonello". Cu toate acestea, nu numai industria băuturilor spirtoase de pretutindeni îl produce, chiar cu această denumire, dar până și persoanele particulare. Eu am aflat rețeta în Franța, de la o prietenă și l-am preparat, pentru că-mi place gustul lui dulce-amărui. Limoncello este un aperitiv obținut foarte simplu, dar scopul său precis este acela de digestiv, servit cu gheață. Mai trebuie să precizez că dacă la noi aperitivul este o mâncare consistentă, adesori chiar picantă, înainte de felul principal (la evenimente este chiar o farfurie supraîncărcată cu de toate) la francezi, aperitivul este o băutură alcoolică luată înainte de masă, pentru a deschide apetitul. Așa stând lucrurile, imaginați-vă reacția unui francez care este invitat la noi să ia un aperitiv și în loc de păhărelul de alcool (slab, de obicei) la care se aștepta, i se aduce o farfurie plină cu: șuncă, mezeluri, brânzeturi, măsline, legume... Prepararea acestei băuturi se face în patru etape și durează 15 zile. Din ingredientele de mai jos rezultă aproximativ 1 litru de Limoncello, notat aici ca o porție.

Ingrediente

  • cojile de la 4 lămâi mari și frumoase
  • 500 ml vodkă
  • 400 grame de zahăr tos
  • 500 ml apă

Mod de preparare

Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat.

Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun într-un vas mai mare din  sticlă. Peste coji se toarnă vodka și se închide ermetic vasul.

Se lasă la macerat timp de două săptămâni, dar agitați puțin vasul, în fiecare zi.

În cea de-a treia etapă, se face un sirop legat din 400 grame de zahăr tos și 500 ml de apă. 

Se lasă siropul la răcit, după care se toarnă peste cojile de lămâie macerate în vodkă.

Se închide bine vasul și se mai lasă la macerat 24 de ore.

După acest interval de timp, se strecoară băutura într-o sticlă și se pune la frigider pentru 2 ore. Se servește cu gheață.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema lime si caramel

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...

Citeste continuarea

Desert tort cu lamaie si lapte condensat

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu lamaie si lapte condensat

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2017, 23:23
Imi place mult limoncello
la 31.10.2017, 23:28
As fi curioasa sa incerc si eu Interesanta reteta si frumoasa prezentare
la 01.11.2017, 00:18
Mulțumesc frumos, Xana! Mă bucur că-ți place...
la 01.11.2017, 00:20
Mihaela, sunt convinsă că vei încerca, pentru că-ți plac experimentele. E dulce amărui. Are un gust aparte și e slab alcoolizată, ca orice aperitiv...Mulțumesc frumos pentru aprecieri!
la 01.11.2017, 00:28

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking