Limoncello

Postat de RODIMUR in Bauturi
31 Oct 2017 | 7408 vizualizari

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la produsele lor, au pretenția că doar lichiorul făcut cu lămâi din acea zonă este limoncello, iar cel produs în alte zone ale Italiei se numește "limoncino", sau "limonello". Cu toate acestea, nu numai industria băuturilor spirtoase de pretutindeni îl produce, chiar cu această denumire, dar până și persoanele particulare. Eu am aflat rețeta în Franța, de la o prietenă și l-am preparat, pentru că-mi place gustul lui dulce-amărui. Limoncello este un aperitiv obținut foarte simplu, dar scopul său precis este acela de digestiv, servit cu gheață. Mai trebuie să precizez că dacă la noi aperitivul este o mâncare consistentă, adesori chiar picantă, înainte de felul principal (la evenimente este chiar o farfurie supraîncărcată cu de toate) la francezi, aperitivul este o băutură alcoolică luată înainte de masă, pentru a deschide apetitul. Așa stând lucrurile, imaginați-vă reacția unui francez care este invitat la noi să ia un aperitiv și în loc de păhărelul de alcool (slab, de obicei) la care se aștepta, i se aduce o farfurie plină cu: șuncă, mezeluri, brânzeturi, măsline, legume... Prepararea acestei băuturi se face în patru etape și durează 15 zile. Din ingredientele de mai jos rezultă aproximativ 1 litru de Limoncello, notat aici ca o porție.

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 01.11.2017, 19:41
Mă bucur mult că-ți place, Merișor! Am și pentru tine, deocamdată, cu plăcere...
la 01.11.2017, 23:05
Ce bine arată! Cred că e delicios!
la 02.11.2017, 07:03
Da, Oana, e foarte bun, dacă-ți place gustul de lămâie și de coajă de lămâie...dulce-amărui...Aperitiv! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 03.11.2017, 11:23
Nu am baut niciodata dar sigur mi-ar place gustul!
la 03.11.2017, 11:39
Mă bucur, Mirela! Chiar merită să încerci, eventual cu o cantitate mai mică, de probă...Mie îmi place mult, mai ales că nu este foarte alcoolizat, dar e aromat!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking