Linzer cu prune

Postat de andaoana in Prajituri
10 Mar 2014 | 3544 vizualizari
Linzer cu prune

Aceasta reteta poate fi cu ce doriti voi. Merge cu fructe, cu nuca sau cu branza . Eu am facut o parte cu prune de la congelator si o parte cu branza de vaca proaspata.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri untura
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura:
  • 300 gr prune fara samburi ( eu am folosit prune din congelator)
  • 250 gr branza de vaci + 5 linguri zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.

Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de prune putem pune mere sau orice alte fructe . Eu am folosit 300 gr prune si 250 gr branza. Am facut doua bucati de linzert cu umpluturi diferite.

Daca folositi branza atunci trebuie sa o maruntim bine cu furculita , o amestecam cu scortisoara , zahar dupa gust si albusurile de la ouale folosite in aluat .

Dupa ce ne-am pregatit umplutura putem intinde aluatul , il intindem cat mai subtire .

Taiem aluatul in doua parti egale , si taiem marginile astfel incat sa fie drept .

 Pe mijlocul fiecarei fasii punem 2 linguri de gris presarat pe toata suprafata , asezam umplutura si mai presaram deasupra 3-4 linguri de zahar si restul de gris.

Rulam sau tragem marginile aluatului in sus  , nu are nimic daca ramane descoperita .

Din margini putem forma grilaje pe care le asezam deasupra .

Punem pe o tava unsa putin cu unt , acum atentie sa nu se rupa si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta Linzer cu gem de prune

Postat de RuxyRux

Tarta Linzer cu gem de prune

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi  am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se...

Citeste continuarea

Tarta Linzer cu prune si gem

Postat de RuxyRux

Tarta Linzer cu prune si gem

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2014, 13:55
la 10.03.2014, 14:01
la 10.03.2014, 14:02
la 10.03.2014, 14:07
Bun
la 10.03.2014, 14:11
imi place cum le-ai modelat !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking