Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.
Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de prune putem pune mere sau orice alte fructe . Eu am folosit 300 gr prune si 250 gr branza. Am facut doua bucati de linzert cu umpluturi diferite.
Daca folositi branza atunci trebuie sa o maruntim bine cu furculita , o amestecam cu scortisoara , zahar dupa gust si albusurile de la ouale folosite in aluat .
Dupa ce ne-am pregatit umplutura putem intinde aluatul , il intindem cat mai subtire .
Taiem aluatul in doua parti egale , si taiem marginile astfel incat sa fie drept .
Pe mijlocul fiecarei fasii punem 2 linguri de gris presarat pe toata suprafata , asezam umplutura si mai presaram deasupra 3-4 linguri de zahar si restul de gris.
Rulam sau tragem marginile aluatului in sus , nu are nimic daca ramane descoperita .
Din margini putem forma grilaje pe care le asezam deasupra .
Punem pe o tava unsa putin cu unt , acum atentie sa nu se rupa si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute .