Lipii

Postat de alinutza1983 in Piine
8 Aug 2011 | 7988 vizualizari
Lipii

O reteta de lipii a la Sarah

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 300 ml iaurt
  • 10 g drojdie instant
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri susan

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape:

1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in care turnam iaurtul si drojdia instant! Tot acest mix se va framanta bine de tot ( un timp destul de mare cum ne indica Sarah- cca 15 min)- pana cand obtinem o bila de aluat nelipicioasa!

2. Lasam aluatul la dospit- intr-un loc cald cam o ora, acoperindu-l cu un prosop curat; cand aluatul si-a dublat volumul il vom imparti in 5 parti egale si, pe o suprafata usor infainata vom intinde cu sucitorul bilele de aluat sub forma unei clatite!

3. Dupa preferinta presaram pe lipii seminte de susan si in, dar le putem lasa si asa simple! Se apasa bine semintele, ca sa se lipeasca de aluat!

 4. Mai lasam la crescut cca 10 min lipiile, apoi intr- tigaie bine incinsa ( care nu trebuie unsa cu nimic) punem la copt foile de lipie, rand pe rand, intorcandu-le pe ambele parti!

5. Se pastreaza invelite intr-un prosop curat de bucatarie! Se pastreaza foarte bine 2-3 zile - TESTAT! ( la tura nr. 2 de facut lipii, petru ca primele s-au terminat imediat) !

O reteta testata de 2 ori. Aceste lipii sunt delicioase unse cu ceva unt sau stropite doar cu ulei de masline ( eu asa am mancat-o pe prima :) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă

Postat de Bucataras

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă

Cum se prepara Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă: Taie friptura rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri. Rade mărunt cașcavalul. Spală și...

Citeste continuarea

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Postat de Bucataras

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Iata cum se prepara reteta de tacos cu pui si guacamole: Pentru guacamole, curățați avocado-ul și tăiați-l sau zdrobiți-l într-un bol. Tăiați roșia și ceapa roșie în...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 08.08.2011, 12:47
Sa facem shaworme , nu ?
la 08.08.2011, 12:50
ce bune sunt..
la 08.08.2011, 12:58
Multumesc pentru reteta! A picat la momentul potrivit!
la 08.08.2011, 13:07
interesant
la 08.08.2011, 13:28
..onesta astea nu sunt din acelea ptr shaorma...sunt mai grosute...se preteaza la salata de vinete, fasole batuta...
adica sunt bune sa fie unse cu ceva...un fel de turtite!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking