Ingrediente
- cca 500 g cartofi albi
- 3 fire de usturoi verde
- 3 fire de ceapa verde
- patrunjel, un buchetel nu prea mare ( adica cat am avut eu chef sa culeg de pe brazda ) marar n-am avut, ca puneam si din ala
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- cca 275 g faina + sau -
- pentru prajit cam o lingura de ulei
- sare pentru apa unde fierb cartofii
Mod de preparare
Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi pregatim verdeturile.
Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt, culegem patrunjelul ( pentru ca avem de unde, direct de pe brazda), il spalam si pe acesta si il taiem marunt.
Dupa ce cartofii pasati s-au racit un pic, adaugam sare si piper dupa gust, apoi adaugam uleiul amestecam bine, iar la final incorporam faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios pe care sa-l intindem usor.
Impartim aluatul in 6 bilute aproximativ egale, infainam blatul de lucru si intindem fiecare bila de aluat.
Punem tigaia sa se incinga, apoi adaugam cativa stropi de ulei si asezam lipia, o lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Procedam la fel si cu celelalte. Sunt delicioase, se pot servi asa cum sunt daca tineti post sau sa le umpleti cu branza rasa, cascaval ras sau cu ce va trece prin cap.
Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|