Lipii cu ierburi italiene

Postat de simona72 in
11 Iun 2018 | 3121 vizualizari
Lipii cu ierburi italiene

Cum se spune? Pofta vine manacand, nu? Cam asa si la mine… Am vrut neaparat ceva bun, cu sos de avocado, facut in casa, ceva la care sa folosesc si cateva resturi de prin frigider. Am vrut lipii aromatizate cu ierburi. Am dat o cautare pe net si am gasit ceva interesant la Jamila. Lipii cu unt si fara drojdie. Merita incercata reteta. Am pastrat ingredientele, dar am schimbat cantitatile. Restul e inspiratie de moment, ce-ti ofera frigiderul si mai ales pofta. J)

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 250 gr faina alba+ 3-4 linguri pentru framantat
  • 1 lingurita rasa de sare si praf de copt
  • 1 lingurita cu ierburi italiene Delikat
  • 60 gr unt gras rece
  • 80-100 ml apa fierbinte
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva mica de porumb dulce
  • 2 oua
  • Cateva resturi de friptura de pui
  • Cateva ciuperci(craite) trase la tigaie
  • Sare si piper proaspat rasnit, fulgi de chili
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Branza framantata sau de burduf
  • Pentru salata:
  • Salata verde, ceapa verde
  • Dresingul pentru salata:
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri ulei de dovleac
  • ½ lingurita sare, piper proaspat rasnit si oregano Delikat

Mod de preparare

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut firimituri din ingrediente, in timp ce robotul merge, adaugati prin deschizatura speciala cate putina apa fierbinte. Cand vedeti ca aluatul s-a format, va opriti. Rasturnati aluatul pe masa usor infainata si framantati aluatul cu mana inca 2-3 minute, pana nu se lipeste. Acoperiti cu folie alimentara si lasati la odihnit 20 minute.

Intre timp pregatiti ingredientele pentru salata si dresing. Spalati salata si ceapa verde, taiati in fasii, amestecati si puneti-le intr-un castron. Pentru dresing: puneti toate ingredientele intr-un borcanel, puneti capacul si agitati.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, il impartiti in 5 bucati. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie cat mai rotunda si subtire. Coaceti lipia intr-o tigaie incinsa unsa cu cativa stropi de ulei. Lasati pana incepe si face basici, intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana se rumeneste usor.

Pentru umplutura: bateti ouale ca pentru omleta, adaugati celelelate ingrediente, mai putin branza framantata si amestecati. Incingeti o tigaie, adaugati 2-3 linguri ulei si puneti amestecul cu oua. Lasati la foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn pana oul incece sa se lege. La final adaugati deasupra branza framantata sau de burduf, fulgi de chili.

Se serveste lipia cu umplutura pregatita, salata si dresing. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)

Comentarii

la 06.07.2018, 09:25
Foarte bune!
la 06.07.2018, 09:41
Minunate!
la 06.07.2018, 10:11
bune bune
la 06.07.2018, 12:31
Yammiii!
la 06.07.2018, 19:42
Papa bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking