Ingrediente
- Pentru lipii:
- 250 gr faina alba+ 3-4 linguri pentru framantat
- 1 lingurita rasa de sare si praf de copt
- 1 lingurita cu ierburi italiene Delikat
- 60 gr unt gras rece
- 80-100 ml apa fierbinte
- Pentru umplutura:
- 1 conserva mica de porumb dulce
- 2 oua
- Cateva resturi de friptura de pui
- Cateva ciuperci(craite) trase la tigaie
- Sare si piper proaspat rasnit, fulgi de chili
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- Branza framantata sau de burduf
- Pentru salata:
- Salata verde, ceapa verde
- Dresingul pentru salata:
- Sucul de la 1 lamaie
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2-3 linguri ulei de dovleac
- ½ lingurita sare, piper proaspat rasnit si oregano Delikat
Mod de preparare
Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut firimituri din ingrediente, in timp ce robotul merge, adaugati prin deschizatura speciala cate putina apa fierbinte. Cand vedeti ca aluatul s-a format, va opriti. Rasturnati aluatul pe masa usor infainata si framantati aluatul cu mana inca 2-3 minute, pana nu se lipeste. Acoperiti cu folie alimentara si lasati la odihnit 20 minute.
Intre timp pregatiti ingredientele pentru salata si dresing. Spalati salata si ceapa verde, taiati in fasii, amestecati si puneti-le intr-un castron. Pentru dresing: puneti toate ingredientele intr-un borcanel, puneti capacul si agitati.
Dupa ce aluatul s-a odihnit, il impartiti in 5 bucati. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie cat mai rotunda si subtire. Coaceti lipia intr-o tigaie incinsa unsa cu cativa stropi de ulei. Lasati pana incepe si face basici, intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana se rumeneste usor.
Pentru umplutura: bateti ouale ca pentru omleta, adaugati celelelate ingrediente, mai putin branza framantata si amestecati. Incingeti o tigaie, adaugati 2-3 linguri ulei si puneti amestecul cu oua. Lasati la foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn pana oul incece sa se lege. La final adaugati deasupra branza framantata sau de burduf, fulgi de chili.
Se serveste lipia cu umplutura pregatita, salata si dresing. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|