Lipii cu ierburi italiene

Postat de simona72 in Retete Delikat
11 Iun 2018 | 3173 vizualizari
Lipii cu ierburi italiene

Cum se spune? Pofta vine manacand, nu? Cam asa si la mine… Am vrut neaparat ceva bun, cu sos de avocado, facut in casa, ceva la care sa folosesc si cateva resturi de prin frigider. Am vrut lipii aromatizate cu ierburi. Am dat o cautare pe net si am gasit ceva interesant la Jamila. Lipii cu unt si fara drojdie. Merita incercata reteta. Am pastrat ingredientele, dar am schimbat cantitatile. Restul e inspiratie de moment, ce-ti ofera frigiderul si mai ales pofta. J)

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 250 gr faina alba+ 3-4 linguri pentru framantat
  • 1 lingurita rasa de sare si praf de copt
  • 1 lingurita cu ierburi italiene Delikat
  • 60 gr unt gras rece
  • 80-100 ml apa fierbinte
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva mica de porumb dulce
  • 2 oua
  • Cateva resturi de friptura de pui
  • Cateva ciuperci(craite) trase la tigaie
  • Sare si piper proaspat rasnit, fulgi de chili
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Branza framantata sau de burduf
  • Pentru salata:
  • Salata verde, ceapa verde
  • Dresingul pentru salata:
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri ulei de dovleac
  • ½ lingurita sare, piper proaspat rasnit si oregano Delikat

Mod de preparare

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut firimituri din ingrediente, in timp ce robotul merge, adaugati prin deschizatura speciala cate putina apa fierbinte. Cand vedeti ca aluatul s-a format, va opriti. Rasturnati aluatul pe masa usor infainata si framantati aluatul cu mana inca 2-3 minute, pana nu se lipeste. Acoperiti cu folie alimentara si lasati la odihnit 20 minute.

Intre timp pregatiti ingredientele pentru salata si dresing. Spalati salata si ceapa verde, taiati in fasii, amestecati si puneti-le intr-un castron. Pentru dresing: puneti toate ingredientele intr-un borcanel, puneti capacul si agitati.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, il impartiti in 5 bucati. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie cat mai rotunda si subtire. Coaceti lipia intr-o tigaie incinsa unsa cu cativa stropi de ulei. Lasati pana incepe si face basici, intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana se rumeneste usor.

Pentru umplutura: bateti ouale ca pentru omleta, adaugati celelelate ingrediente, mai putin branza framantata si amestecati. Incingeti o tigaie, adaugati 2-3 linguri ulei si puneti amestecul cu oua. Lasati la foc mic si amestecati mereu cu o lingura de lemn pana oul incece sa se lege. La final adaugati deasupra branza framantata sau de burduf, fulgi de chili.

Se serveste lipia cu umplutura pregatita, salata si dresing. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

Postat de CameliaComan

Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:25
Foarte bune!
la 06.07.2018, 09:41
Minunate!
la 06.07.2018, 10:11
bune bune
la 06.07.2018, 12:31
Yammiii!
la 06.07.2018, 19:42
Papa bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking