Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă

Postat de Bucataras in Piine
11 Sep 2024 | 547 vizualizari
Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă

Iată o rețetă simplă pentru lipii grecești cu iaurt, ideale pentru a fi servite alături de diverse feluri de mâncare, cum ar fi tzatziki, hummus sau souvlaki. Pentru aceste Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă, sunt necesare câteva ingrediente: făină, iaurt, ulei și apă.  

Ingrediente

  • Ingrediente Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă:
  • 500 g făină de grâu
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 200 ml apă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Cum se prepara Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă:

Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de copt. Adaugă iaurtul și amestecă ușor. Pune un praf de sare, ulei de măsline și apă.

Frământă bine până obții un aluat omogen. Lasă-l la odihnit pentru 15 minute, acoperit cu un prosop curat.

După acest timp, scoate aluatul pe un blat înfăinat și porționează-l egal. Presează cu mâna fiecare parte de aluat și dă-i formă de disc.

Coace fiecare lipie într-o tigaie încinsă, acoperită cu capac.

După coacere, scoate lipiile pe un platou și unge-le cu puțin ulei de măsline.

Sunt fragede, gustoase și se fac foarte ușor. 

Încearcă și rețeta de Pâine naan sau varianta de Lipii umplute.

Îți recomandăm și rețeta de Lipii cu ierburi italiene, fragede și aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine rotunda impletita

Postat de RODIMUR

Paine rotunda impletita

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...

Citeste continuarea

Paine in straturi

Postat de Valclaudia

Paine in straturi

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2024, 11:20
la 11.09.2024, 12:12
Delicioase!
la 15.09.2024, 15:57

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking