Ingrediente
- 800 g de cartofi
- 2 cepe verzi tocate marunt
- 200 g brânză proaspata rasă (de vaci, mozzarella)
- 2 galbenusuri de ou
- 1/2 linguriță de chimen
- sare și piper proaspăt măcinat
- 6-8 linguri de ulei
Mod de preparare
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .
Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei.
Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul.
Se amestecă câteva minute.
Condimentam : sare si piper.
Daca amestecul vi se pare moale puteti adauga un pic de faina.
Formam chiftelele, le punem pe o farfurie intinsa si le dam la rece 1 ora.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie.
Rumeniti bine chiftelelepe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Ideale pentru un antreu acompaniate de o salata de rosii sau verde sau ca garnitura la o mancare cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|