Ingrediente
- 1 conopida cu tot cu frunze, curatata si taiata in 4
- 4 fasii Pancetta
- 500 grame macaroane
- 200 grame branza Cheddar
- oregano
- rozmarin
- busuioc
- 4 catei de usturoi
- 4 felii de paine
- 1 lingura ulei de masline
- 250 grame Creme fraiche
Mod de preparare
Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi pisati.
Pancetta se prajeste intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devine crocanta.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc feliile de paine, pancetta, oregano, rozmarin, cimbru, restul de usturoi, sare si piper, iar la final 1 lingura de ulei de masline.
Se toarna pesmetul in vasul cu macaroane, acoperind toata suprafata vasului. Se gatesc 10 minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|