Ingrediente
Aluat:
- 3 albusuri
- 180 gr zahar pudra
- 20 gr zahar tos
- 100 gr faina de migdale
Crema:
- 240 ml lapte
- 20 gr amidon
- 15 gr cacao
- 25 gr zahar
- 125 gr unt/Rama
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Blat:
Batem albusurile bine cu un praf de sare pana se tin de tel, apoi adaugam cate o lingurita de zahar tos si mixam pe viteza mare cate 2-3 minute dupa fiecare.
Cernem de cateva ori faina de migdale cu zaharul pudra si incorporam amestecul in bezea cu miscari circulare de jos in sus, cu o spatula/lingura mare de lemn.
In tava tapetata cu hartie de copt insiram gramajoare caaat mai rotunde de aluat (cu diametru de 4cm) si le lasam 1h sa respire :) Laura spune ca daca le atingem si nu se lipesc de deget inseamna ca sunt gata de copt. Mami, la tine asa a fost? :P Ca autobuzul meu a intarziat si n-am apucat sa verific si eu :( ;))
Ii coacem in cuptorul electric (cel minunaaat) la 150C si ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii desprindem usor cu lama unui cutit.
Crema:
Amestecam cacaoa, zaharul si amidonul cu 2-3 lg lapte fara a avea cocoloase, apoi lungim cu restul de zahar si dam la cuptorul cu microunde la putere de cca 800W. Lasam 1 minut, apoi scoatem si amestecam si mai punem inca 1 minut la cuptor. Cand budinca s-a racit o amestecam bine cu untul mixat la temperatura camerei.
Cu aceasta crema umplem 2 macarons si savuram minunatia langa o cana de lapte rece :) si langa un ingeras micut cu par de aur facut de mama! Te puup, mama draga :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|