Tort cu blat de aproape macarons

Postat de Brindusa in Prajituri
2 Iul 2010 | 6935 vizualizari
Tort cu blat de aproape macarons

Macarons sunt niste biscuitei foarte raspanditi in Franta. Se fac din albus de ou si faina de migdale. Destul de dificil de facut. Eu sunt la prima runda in razboiul cu macarons si de data asta au invins ei :D. Ca sa nu arunc bunatate de compozitie, am facut un fel de blat de tort. Urmeaza runda a2a. Va tin la curent cu desfasurarea ostilitatilor. :)

Ingrediente

Pentru blat

  • 140 g pudra fina de migdale
  • 238 g zahar pudra
  • 45 g cacao Olandeza neagra
  • 3 - 4 oua mari albusul, la temperatura camerei

Pentru crema

  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • sucul de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1 portocala

Mod de preparare

Blatul

  1. Ca sa faci pudra de migdale mixeaza bine migdale fara coaja intr-un robot de bucatarie. Pudra rezultata trebuie sa fie foarte fina.
  2. Adauga in robot zaharul si cacaoa si mixeaza, ca pudra rezultata sa fie fina.
  3. Pregateste o tva rotunda (28 cm diametru sau mai mica) cu hartie pergament unsa cu unt.
  4. Bate albusurile mai intai la viteza medie, pana ce se fac ca o spuma usoara ce-si pastreaza putin forma. Continua sa bati la viteza mare, pana ce spuma se inareste, devine lucioasa si-si pastreaza bine forma.
  5. Incepe sa incorporezi pudra de migdale, amestecand cu o paleta de jos in sus. In timpul asta invarteste castronul. In felul acesta albusurile nu pierd din aerul din ele. Incearca sa nu amesteci de mai mult de 50 de ori.
  6. Pune amestecul in tva rotunda.
  7. Lasa tava sa stea 30 minute in loc uscat si racoros (ca sa se usuce putin bezeaua)
  8. In timpul asta incalzeste cuptorul la 410 C (temperatura foarte mare)
  9. Dupa 30 min. pune tava in cuptor , la mijloc si imediat redu focul la 180 C. Pune in usa, ca sa nu se inchida total, o lingura de lemn. Coace asa timp de 20 - 30 minute, pana ce blatul e  moale, dar ferm la atingere.
  10. Ca sa scoti blatul din tava, dupa ce l-ai scos din cuptor  lasa 2 minute la racit si apoi toarna putina apa fierbinte in tava, sub hartia de pergament. Inclina tava ca sa ajunga apa peste tot. Lasa 15 secunde si  scoate-l usor. Pune-l pe un gratar sa se raceasca.
  11. Pentru crema amesteca toate ingredientele bine, pune crema peste blat si lasa la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de aproape macarons" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de Oana

Desert chec marmorat

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de panacris

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2010, 17:20
Cu ingredientele pe care le-ai folosit nu avea cum sa iasa decat ceva delicios!Asteptam si runda a doua!
la 02.07.2010, 17:22
eu zic ca ai invins tu si fiind prima, am sa gust
la 02.07.2010, 17:23
na ca nu sunt prima mi-a luat-o julie inainte
la 02.07.2010, 17:57
hahahahaha, te-au invins niste biscuitzei?
la 02.07.2010, 19:48
super fain

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking