Ingrediente
- 300 g.faina de migdale
- 300 g. zahar pudra
- 220 g. albus de ou impartit in doua portii a cate 110 g.
- seminte din 3 batoane de vanilie
- 300 g. zahar pudra
Crema de vanilie
- 400 g. frisca lichida
- 4 batoane de vanilie
- 500 g. ciocolata alba
Mod de preparare
Pentru biscuit:
Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.
Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.
Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.
Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.
Cu un posh de fac discuri de 3 cm. direct pe hartie.
Tava se baga in cuptorul incins la 140 grade pentru 12-14 minute.
Dupa trecerea timpului decoacere, se scoate tava,se ia hartia cu discuri cu tot si se pune pe blat la racit.
Crema:
se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga treptat in 3 transe ciocolata alba,in prealabil topita.
Se pune crema intr-o tava si se da la rece pentru 6 ore.
Se umplu pastilele de macarons,ca o pricomigdala,si se lasa la rece 12-24 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|