Macarons

Postat de Bunica in Prajituri
3 Feb 2013 | 7155 vizualizari
Macarons

"Macarons de Paris" m-a incantat de cum l-am gustat. Din mai ma tot gandesc cum sa fac sa-l prepar?Dar emisiunea Top Chef,la care a participat juratul Tudor Constantinescu,mi-a risipit toate nedumeririle privind prepararea.Tudor a postat reteta. Dar na,alt necaz, ca nu gaseam faina de migdale crude.Ieri cand veneam de la meciul lui Matei ,Gusti a oprit la Bacania Veche.Acolo am gasit faina de migdale.Pretul mi s-a parut putin cam piperat.

Ingrediente

  • 300 g.faina de migdale
  • 300 g. zahar pudra
  • 220 g. albus de ou impartit in doua portii a cate 110 g.
  • seminte din 3 batoane de vanilie
  • 300 g. zahar pudra
Crema de vanilie
  • 400 g. frisca lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g. ciocolata alba

Mod de preparare

Pentru biscuit:

Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.

Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.

Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un posh de fac discuri de 3 cm. direct pe hartie.

Tava se baga in cuptorul incins la 140 grade pentru 12-14 minute.

Dupa trecerea timpului decoacere, se scoate tava,se ia hartia cu discuri cu tot si se pune pe blat la racit.

Crema:

se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga treptat in 3 transe ciocolata alba,in prealabil topita.

Se pune crema intr-o tava si se da la rece pentru 6 ore.

Se umplu pastilele de macarons,ca o pricomigdala,si se lasa la rece 12-24 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si cirese

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2013, 14:05
faine
la 03.02.2013, 14:08
Deci macarons trebuie sa stea la rece macar 12 ore apoi pot fi servite, zise Tudor )..Ca noi le putem lasa parca atatea ore si doar sa ne uitam la ele..Cred ca sunt foarte bune, dar greu de procurat faina de migdale
la 03.02.2013, 14:13
Asta este lucrare de doctorat!
la 03.02.2013, 14:13
Am lipit cateva ca sa le postez.Crema este si acum la frigider. Le faci astazi si le mananci poimaine
la 03.02.2013, 14:14
Motane Tudor a zis ca si-a dat doctoratul cu ea

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking