Macarons cu Nutella si gem de cirese

Postat de comanligia in Prajituri
4 Ian 2012 | 6920 vizualizari
Macarons cu Nutella si gem de cirese

ador aceasta culoareee :))

Ingrediente

  • ptr coji de macarons:
  • 125 gr de migdale pudra
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 albusuri de ou
  • 40 gr de zahar tos
  • colorant albastru(turcoaz)
  • ptr crema:
  • 4 linguri de nutella
  • 25 cl de lapte
  • 20 cl crema lichida
  • 20 gr de amidon
  • 1/2 borcan de gem de cirese
  • 100 gr de unt
  • cativa biscuiti pisati

Mod de preparare

Se cerne pudra de migdale si zaharul pudra, se amesteca bine. Se bat separat albusurile spuma, apoi se adauga zahatul tos si se amesteca usor pana devine o pasta. Se adauga colorant alimentar, apoi amestecul de migdale si zaharul pudra se incorporeaza cu albusurile batute.

Se pune intr-un sprit sau o punga compozitie, apoi ungem o tava cu unt sau ulei si punem foaie de copt. Punem cu spritul forme rotunde potrivite. Se tranteste usor tava de masa sa se aseze formele si se lasa tava pe masa pana ce compozitia nu se mai lipeste de degete. Se incinge cuptorul 150°C si se dau la copt.

Crema:se pune la fiert laptele, crema lichida, apoi nutella si amidonul. Cand a devenit o pasta se da de pe foc si se adauga restul de ingrediente: gemul, biscuitii pisati si untul. Se lasa toate la rece cateva minute si se pune intre doua coji cate putina crema.

Este de preferat ca macarons  sa se lase o noapte sau cateva ore la rece. Pofta buna!                                                                            

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu Nutella si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de momo121

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2012, 16:29
faine arata
la 04.01.2012, 16:33
multumesc draga mea
la 04.01.2012, 17:53
delicioase
la 04.01.2012, 17:56
multumesc
la 04.01.2012, 18:16
trebuie sa incerc si eu ca mi-e gandul la ele de ceva vreme...

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking