Maccheroni cu varza

Postat de mihaelar63 in Paste
16 Ian 2017 | 2374 vizualizari
Maccheroni cu varza

 Maccheroni al feretto sunt o specialitate de paste calabreze preparate artizanal. Prima data, am achizitionat din curiozitate acest sortiment de paste. Mi-au placut foarte mult si pentru ca le gasesc rar, le cumpar de cate ori am ocazia. Initial am dorit sa prepar o simpla varza calita cu paste. Pe parcurs, reteta s-a conturat si a iesit ce se vede -un deliciu. Xa si condiment extra am folosit zaatarul [ amintire din ultima vacanta ] . Zaatarul este un amestec de condimente consumat in special in Orientul Mijlociu si este format din: cimbru, oregano, maghiran, sumac, seminte de susan prajite uscate si sare. Acesta a fost parte a dietei mediteraneene de mii de ani si consumat in Egiptul Antic mai ales penru proprietatile de vindecare.

Ingrediente

  • 1 kg varza verde [o capatana mica]
  • 250 gr macherroni al ferreto
  • 250 gr rosii cherry -diverse culori
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 ardei iuti -rosu si verde
  • codite verzi ceapa
  • 1/2lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zaatar

Mod de preparare

  1. Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site .
  2. Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul de fierbere cu 2-3 minute . Oricum ele vor absorbi din umiditatea legumelor sau a sosului cu care sunt servite.
  3. Se curata si se spala ceapa, rosiile si coditele de ceapa verde.
  4. Varza verde se taie fideluta si se caleste in ulei. Sarati.
  5. Nu este nevoie sa frecati varza taiata cu sare, ea isi va reduce rapid volumul prin calire.
  6. Taiati ceapa rosie pestisori si ardeiul iute rondele.
  7. Ceapa rosie se caleste in acelasi timp cu varza.
  8. Se adauga piper, zataar si rosioarele taiate in doua. Amestecati.
  9. Se mai calesc impreuna 2 minute ca sa inmoaie rosiile si sa elibereze gustul acrisor.
  10. La sfarsit, se incorporeaza coditele de ceapa sa dea gust si culoare.
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  12. Decorati cu rondele de ardei iute.

                                    Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maccheroni cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2017, 09:18
Interesanta reteta ta !Cred ca e buna !
la 16.01.2017, 09:20
Katty sunt cele mai bune paste cu varza ce le-am mancat eu vreodata .Sau eram rupta de foame ? )Ramane sa incerci si sa decizi
la 16.01.2017, 09:22
Reteta by Miha! Imi place combinatia, dar nu stiu zatarul daca merge aici...eu l-am probat doar pe carne...
la 16.01.2017, 09:23
bune bune
la 16.01.2017, 09:28
cred ca sunt bune

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking